Thursday, August 30, 2012

Gubahan Hantaran~Kain Pasang

Assalamualaikum

Orang kata kalau tak pandai belajarlah kan. Seperti diriku yang besar tak kecil ni jugak. Masih belajar untuk membuat pelbagai perkara. Kalau diikutkan since i tingkatan 4 lagi ramai dah orang upah i buat gubahan. Terutamanya sirih junjung la kan. Tak ingat dah banyak mana dah buat untuk orang kahwin dan bertunang ni, kawan-kawan mama pun ada upah i buatkan. Tapi dulu-dulu tak ada kamera, so i memang tak boleh nak tunjuk la. 

I sebenarnya pun tak reti sangat tapi orang kata bolehlah dari tak ada kan. Kadang-kadang kecil hati jugak kalau ada yang tak suka kan, yang komen negatif. Sebenarnya itulah asam garam dunia. Kalau dah dalam dunia perniagaan lagi lah mencabar kan nak jaga hati customer. Tak apalah, i anggap semua tu pengalaman yang sangat berharga. 

Teaser~
Kain pasang yang digubah menjadi bunga. Maybe orang cakap dah outdated gubahan ini sebab dah dari dulu-dulu lagi kan, but daripada kosong i try jugak la gubah kasi berbentuk sikit. Kalau baca entry-entry i yang lepas, hantaran bertunang ni sepenuhnya menggunakan kotak so i tak nak lah over sangat lagipun  guna kotak agak terhad nak menggubah kan. Lagi satu tak nampak pun. Hehe.!

I lagi suka kalau tidak menggunakan kotak. Gubahan moden sekarang senang tak banyak gubah-gubah ni just letak atas bakul or dulang hantaran yang cantik-cantik lepastu hias dengan bunga-bunga keliling tu. Dengan bunga tu dah menaikkan seri hantaran tu sendiri lebih-lebih lagi kalau guna fresh flower..Owh, i like.

4 comments:

  1. yg penting DIY kann...
    puas hati...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes..puas hati..at least tau diri pun punya bakat cuma kena belajar utk improve lagi..:)

      Delete
  2. Replies
    1. blaja la yana..senang t yang diri sendiri bt sendiri jer..hehe..errah pun kene blja byak lagi ni..:)

      Delete

Thanks for Comment